img-bg
ENIGMAKontrollpanelet er egenutviklet og inneholder en rekke funksjoner for selvhjelp. Det vil si at du selv kan utføre reboots, reinstallasjoner, rescue-modusoppstarter med mer.

Oversikt over dine servere

Kontrollpanelet samler alle dine servere i en egen liste som raskt gir deg oversikt. Alt fra IP-adresse til operativsystem og hvilken type server du har. Du ser også i hvilket datasenter din server er plassert.

Status viser deg nåværende status på server. For eksempel om den er under installasjon, i rescue modus eller ligger til terminering etter inneværende betalingsperiode.

Full kontroll

Med serveradministrasjonen i kontrollpanelet styrer du alle serverens funksjoner. Herfra kan du blant annet:

  • Installere operativsystemet på nytt automatisk uten innvirkning fra oss.
  • Åpne direkte konsoll til din server (gjelder virtuelle og Intel Xeon/AMD Ryzen-servere)
  • Restarte serveren, eller starte den i rescue-modus
  • Ta snapshot av din virtuelle servere du kan gjenopprette til senere
  • Sette reverse DNS for dine IP-adresser og subnet
  • Og mye mer!

Avanserte grafer

Med serveragenten installert på serveren får du detaljerte grafer i ENIGMA for blant annet CPU, RAM, nettverk og mye mer.

Agenten er et lite script som kjøres i bakgrunnen som sender disse dataene til kontrollpanelet regelmessig.

Rescue-modus

Skulle du oppleve problemer med serveren din kan du alltid starte den i rescue mode for å rette opp eller undersøke hva som er galt. Den starter i et linux livecd-miljø hvor du kan montere disken og eventuelt rette det som er feil. En restart tar deg tilbake til vanlig modus.

Automatisk serverinstallasjon

Du trenger ikke kontakte oss dersom du ønsker å installere nytt operativsystem. Det gjør du enkelt i ENIGMA med vår automatiserte prosess. Velg blant en rekke distribusjoner og versjoner. Dersom det du ønsker ikke er i listen kan du enten kontakte oss eller installere via IPMI på dedikert eller med Custom ISO Upload på virtuell server.

Snaphots

Snaphots er en tjeneste for virtuelle servere hvor du kan ta et sanntidsbilde av din server på et hvilket som helst tidspunkt og senere gjenopprette til dette bildet. Veldig nyttig dersom du for eksempel ønsker å foreta en større oppgradering eller installasjon, så kan du alltid gå tilbake til før oppgraderingen om noe skulle gå galt.

Custom ISO

Vi tilbyr en rekke operativsystemer for automatisk reinstallering, men såklart ikke alle. Derfor har vi introdusert Custom ISO som lar deg laste opp egen ISO for installering på virtuelle servere. Du installerer operativsystemet enkelt via konsoll-funksjonen for din virtuelle server.

IPMI Management

Våre dedikerte servere med enten Intel Xeon eller AMD Ryzen-prosessorer støtter IPMI. Dette er et out-of-band management som lar deg logge på serveren utenfor operativsystemet å få direkte tilgang til server. Her kan du styre strømmen, vise skjerm, gå i BIOS og andre nyttige ting. Du kan f.eks også montere egen ISO-fil å installere eget tilpasset operativsystem.

SSH-keys

ENIGMA støtter SSH-keys. Legg inn dine keys og vårt system legger til valg key ved installasjon av din server. Logg direkte på din server med SSH-key etter installasjon.

Strømforbruk

Leier du rack av oss får du fullstendig oversikt over ditt strømforbruk med våre historiske grafer og live-visning fra PDUen i ditt rack.

Rack management

ENIGMA gir deg oversikt over dine rackmonterte enheter med vår layoutdesigner. Legg til og fjern enheter etter ønske og gir hele bedriften en oversikt over utstyret.

VPS Brannmur

Gratis brannmurfunksjonalitet er innebygget i ENIGMA. Du velger selv om brannmuren som standard skal akseptere eller blokkere trafikk. På den måten kan du velge å bare åpne opp for noe, eller velge å bare blokkere for noe.